Månadens bok
Månadens erbjudande december

Erbjudanden gäller till 20 december 2022

bild på boken Något att dölja av Elizabeth George

Något att dölja

Elizabeth George


En kvinna med nigerianskt påbrå hittas medvetslös i sin lägenhet i London och hamnar i koma.
När hon sedan dör blir det ett fall för Scotland Yard, eftersom Teodora "Teo" Bontempi var polis.


Kriminalkommissarie Thomas Lynley ansvarar för utredningen. Snart får de veta att Teo varit en del av en grupp som utrett fall av kvinnlig könsstympning, något som fortfarande tillämpas i vissa nigerianska och somaliska grupper i staden.


I jakten på en lösning tar Lynley hjälp av sina kollegor Barbara Havers och Winston Nkata. Tillsammans måste de lyckas reda ut alla lögner och hitta en mördare som är fast besluten att hålla sig gömd.


Något att dölja är den 21:a romanen om Elizabeth Georges älskade karaktärer Thomas Lynley och Barbara Havers.

Löpa varg

Kerstin Ekman


Då kom han ut. Han gjorde det med en självklarhet som var lätt att begripa; den här världen var ju hans. Han kom fram ur skogen lite längre bort än där skidspåret gick. Han ställde sig i myrkanten mellan en enbuske och en förkrympt tall. Han såg uppmärksamt ut över myrens lilla snövidd, vände på huvudet så att jag såg profilen med den ädla nosen, den branta pannan och öronen som stod opp.


Ulf Norrstig, pensionerad jägmästare, är den som berättar i Kerstin Ekmans täta historia om en mans förändrade relation till jakten och skogen, till minnena och det egna åldrandet…

Bild på boken Löpa Varg av Kerstin Ekman